Поръчка

Избраните артикули се индикират в потребителска кошница, в която Клиентът във всеки един момент може да промени количеството, да добави или извади продукти, както и да провери, техните цени, и/или общата им сума. Цялата информация относно стоките, включително технически характеристики, гаранционни условия, начин на употреба и монтаж е предоставена от производителя. Дженезис Хоум ЕООД не носи отговорност в случай на неточно представена информация, разминаване между представеното и действителното положение, печатни грешки. Публикуваните на сайта снимки на стоки са илюстративни. Възможно е да е налице разминаване с действителните параметри.

Важно: Добре е Клиентът да проверява внимателно съдържанието на потребителска кошница, информацията за плащане и транспортните разходи. Ако е необходимо да се нанасят корекции, то това да бъде направено своевременно. След финализиране на поръчка, на електронния адрес, който Клиентът е  посочил при създаването на поръчка, ще се получи съобщение с детайлна информация. В случай, че са необходими уточнения за условията или адреса на доставката, оператор ще се свърже с Клиента по имейл и/или телефон.

Важно: Посочването на непълни или неверни данни в профила на Клиента прави поръчката невалидна и тя не обвързва Дженезис Хоум ЕООД с изпълнение.

Срок на доставка на стоки от складова наличност

Пратките се доставят от куриерска компания Speedy, съгласно техните общи условия, като срокът за изпълнение е до 4 работни дни считано от първия работен ден, следващ датата на поръчката. Доставки в съботен ден се изпълняват само до офис на Speedy. Доставки не се извършват в почивни дни и на официални празници. В случай, че Дженезис Хоум ЕООД не е в състояние да изпълни поръчка, се задължава да се свърже с Клиента и да го информира своевременно. В случай, че клиентът е платил предварително, Дженезис Хоум ЕООД се задължава да възстанови стойността в срок от 14 работни дни.

Важно: При получаване на пратка, Клиентът трябва да провери целостта на стоката в присъствието на куриера! В случай, че стоката е повредена, куриерът е длъжен да напише пред Клиента двустранен протокол, който гарантира повторното изпълнение на поръчката.

При получаване на стоката на Клиента се предоставят и следните документи: оригинална фактура с включен ДДС (при изразено желания от страна на Клиента) и/или касова бележка, товарителница.

В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, Дженезис Хоум  ООД се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по доставката. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение. Ако Клиентът не осигури условия за приемане на стоката, или не бъде намерен на посочения от него адрес в гореспоменатия срок, Дженезис Хоум  ООД се освобождава от задължението си да достави заявената стока и Клиентът осигурява доставка на стоката за своя сметка.

Срок на доставка на стоки, внос по индивидуална поръчка на Клиента

Продукти, които се внасят с индивидуална поръчка на Клиента са отбелязани в сайта с текст  “Продукт по поръчка!”. Вносът на продукти по поръчка е между  20 и 40 календарни дни, при наличноств склада на производителя.  За стартиране на поръчка, Клиентът трябва да направи 50% авансово плащане по банков път на база на предварително издадена проформа фактура. Срокът на доставка започва да тече от датата на получаване на авансовото плащане. При пристигане на стоката в склад на Дженезис Хоум ЕООД, с Клиентът ще се свърже оператор, който ще го уведомени, че пратката е готова да бъде изпратена. Следва да се избере начин, по който ще бъде извършено окончателното плащане по сделката – с превод по банков път или с наложен платеж. Всички плащания се извършват само в български лева. При потвърдена наличност в склад на Дженезис Хоум ЕООД и при заверено плащане, стоката се изпраща с куриер, като важат сроковете на доставка на стоки от складова наличност.

Освен в случаите на наложен платеж, всички срокове за доставка започват да текат след като е заплатена цялата дължима сума, включваща цената на стоката и стойността на обработката и транспортните разходи. Всички срокове са приложими доколкото не противоречат на сроковете за доставка, прилагани от съответния куриер. 

Доставка, обработка и транспорти разходи

Стоките се доставят на получателите стандартно на ръка срещу подпис.

● Стандартна доставка:

Транспортните разходи по доставката до адрес на поръчки на стойност над 50 лв. са за сметка на Дженезис Хоум ЕООД. При поръчки на стойност под 50 лв., потребителят се задължава да заплати допълнително 10 лв. такса обработка и транспорт.

● Вземи от магазин: 

Клиентът може да получи поръчаната и платена стока в магазин GENESIS, с адрес София, бул. Витоша 186 и работно време: понеделник - петък 9:00 - 18:00, събота и неделя - почивен ден. Преди получаване ще получи имейл и/или обаждане с потвърждение за готовност на поръчка.