Моля, прочетете внимателно този текст!

Той представлява споразумение между Клиента и Дженезис Хоум ЕООД и посочва условията, при които може да се използва електронният магазин Genesis.bg , както и задълженията ни. 

За фирмата

Фирмата, която предоставя услугата, е Дженезис Хоум ЕООД, ЕИК: 201565296 с търговски адрес: София 1421, ул. Димитър Хаджикоцев 77А, тел.: /02/ 950 35 55,  e-mail: [email protected]

Регистрация и сигурност

Сайтът може да бъде разглеждан без регистрация. Регистрация е необходима само за ползването на определени функционалности на сайта и е доброволна, като за целта е необходимо да се попълни регистрационна форма. Като регистриран потребител, Клиентът носи пълна отговорност за запазването в тайна на потребителско си име и парола, както и на личната информация в неговия профил (вкл. адрес, телефонен номер, информация, касаеща електронните му плащания, електронен адрес и оторизираните лица да приемат поръчките му). Единствено Клиентът можете да оторизира трети лица да използват неговото потребителско име и парола в genesis.bg. Клиентът носи пълна отговорност за всички действия, които се извършват чрез потребителското му име и парола в genesis.bg. При всяко съмнение за неправомерно използване на потребителско име и парола или за опасност от такова моля, незабавно уведомете Дженезис Хоум ЕООД.

Защита на личните данни на потребителите

Дженезис Хоум ЕООД гарантира на своите клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Дженезис Хоум ЕООД се задължава да не редактира или разкрива лична информация без изрично предварително разрешение на потребителите, освен в случаите, когато трябва да се подчини на законова процедура.

Цени

Всички цени на стоки са в български лева, с включен ДДС и без такса за обработка и доставка! Дженезис Хоум ЕООД си запазва правото, без предупреждение, да ги променя по всяко време. Цените, по потвърдени онлайн поръчки, са окончателни и не подлежат на промяна. 

Поръчка

Избраните артикули се индикират в потребителска кошница, в която Клиентът във всеки един момент може да промени количеството, да добави или извади продукти, както и да провери, техните цени, и/или общата им сума. Цялата информация относно стоките, включително технически характеристики, гаранционни условия, начин на употреба и монтаж е предоставена от производителя. Дженезис Хоум ЕООД не носи отговорност в случай на неточно представена информация, разминаване между представеното и действителното положение, печатни грешки. Публикуваните на сайта снимки на стоки са илюстративни. Възможно е да е налице разминаване с действителните параметри.

Важно: Добре е Клиентът да проверява внимателно съдържанието на потребителска кошница, информацията за плащане и транспортните разходи. Ако е необходимо да се нанасят корекции, то това да бъде направено своевременно. След финализиране на поръчка, на електронния адрес, който Клиентът е дал при регистрацията си, ще се получи съобщение с детайлна информация. В случай, че са необходими уточнения за условията или адреса на доставката, оператор ще се свърже с Клиента по имейл и/или телефон.

Важно: Посочването на непълни или неверни данни в профила на Клиента прави поръчката невалидна и тя не обвързва Дженезис Хоум ЕООД с изпълнение.

Срок на доставка на стоки от складова наличност

Пратките се доставят от куриерска компания Speedy, съгласно техните общи условия, като срокът за изпълнение е до 4 работни дни считано от първия работен ден, следващ датата на поръчката. Доставки в съботен ден се изпълняват само до офис на Speedy. Доставки не се извършват в почивни дни и на официални празници. В случай, че Дженезис Хоум ЕООД не е в състояние да изпълни поръчка, се задължава да се свърже с Клиента и да го информира своевременно. В случай, че клиентът е платил предварително, Дженезис Хоум ЕООД се задължава да възстанови стойността в срок от 14 работни дни.

Важно: При получаване на пратка, Клиентът трябва да провери целостта на стоката в присъствието на куриера! В случай, че стоката е повредена, куриерът е длъжен да напише пред Клиента двустранен протокол, който гарантира повторното изпълнение на поръчката.

При получаване на стоката на Клиента се предоставят и следните документи: оригинална фактура с включен ДДС (при изразено желания от страна на Клиента) и/или касова бележка, товарителница.

В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, Дженезис Хоум  ООД се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по доставката. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение. Ако Клиентът не осигури условия за приемане на стоката, или не бъде намерен на посочения от него адрес в гореспоменатия срок, Дженезис Хоум  ООД се освобождава от задължението си да достави заявената стока и Клиентът осигурява доставка на стоката за своя сметка.

Срок на доставка на стоки, внос по индивидуална поръчка на Клиента

Продукти, които се внасят с индивидуална поръчка на Клиента са отбелязани в сайта с текст  “Продукт по поръчка!”. Продукти, които се внасят с индивидуална поръчка на Клиента са отбелязани в сайта с текст  “Продукт по поръчка!”.  Вносът на продукти по поръчка е между 20 и 40 календарни дни.  За стартиране на поръчка, Клиентът трябва да направи 50% авансово плащане по банков път на база на предварително издадена проформа фактура. Срокът на доставка започва да тече от датата на получаване на авансовото плащане. При пристигане на стоката в склад на Дженезис Хоум ЕООД, с Клиентът ще се свърже оператор, който ще го уведомени, че пратката е готова да бъде изпратена. Следва да се избере начин, по който ще бъде извършено окончателното плащане по сделката – с превод по банков път или с наложен платеж. Всички плащания се извършват само в български лева. При потвърдена наличност в склад на Дженезис Хоум ЕООД и при заверено плащане, стоката се изпраща с куриер, като важат сроковете на доставка на стоки от складова наличност.

Освен в случаите на наложен платеж, всички срокове за доставка започват да текат след като е заплатена цялата дължима сума, включваща цената на стоката и стойността на обработката и транспортните разходи. Всички срокове са приложими доколкото не противоречат на сроковете за доставка, прилагани от съответния куриер. 

Доставка, обработка и транспорти разходи

Стоките се доставят на получателите стандартно на ръка срещу подпис.

● Стандартна доставка:

В случай, че потребителят желае част от поръчката да бъде доставена на алтернативен адрес, то той следва да заплати по 10.00лв. за всеки допълнителен такъв. Разходите по доставката, в размер на 10.00лв с включен ДДС, следва да бъдат заплатени от клиента във всички случаи, в които крайната стойност на поръчката, след приспаднати суми от отстъпки от промоции и клиентски карти е по-малка от 50.00лв.

● Вземи от магазин: 

Клиентът може да получи поръчаната и платена стока в магазин GENESIS, с адрес София, бул. Витоша 186 и работно време: понеделник - петък 9:00 - 18:00, събота и неделя - почивен ден. Преди получаване ще получи имейл и/или обаждане с потвърждение за готовност на поръчка. 

Плащане

В потребителската кошница на Клиента са видими количеството и цената на избраните артикули, транспортните разходи и крайната сума, която трябва да се заплати. Следва да се избере и посочи удобен начин на плащане от посочените по- долу възможности:

● наложен платеж - плащане на куриера при доставката в брой или с карта на ПОС терминал; 

● плащане по банков път - необходимо е да се посочи номер на поръчка,  като основание за плащане. Данните за банков превод са: 

Райфайзенбанк, 

BIC: RZBBBGSF, IBAN: BG86RZBB91551010123447

За издаване на фактура, се попълват данните в съответния формуляр (в регистрационната форма). Фактурата ще бъде изпратена заедно с поръчаната стока. 

Таксата за обработка и транспорт, при поръчки на стойност под 50 лв., се изплаща едновременно със заплащането на поръчаната от Клиента стока. 

Отказ или корекция на поръчка

В случай, че Клиентът желае да откаже или коригира поръчка, то той трябва незабавно да уведоми Дженезис Хоум ЕООД устно на телефон 029503555 или писмено на адрес [email protected]. Важно е Клиентът да съобщи номера на поръчката, за която иска корекция.

Връщане на закупена стока

Всеки Клиент има правото да върне поръчаната стока в срок от 14 дни след получаването и ако стоката отговаря на следните условия:

● няма механични повреди;

● с оригиналната си опаковка е и има добър търговски вид;

● придружена е от приложената гаранционна карта (ако такава е издадена), съпътстващите я документи (фактура, касова бележка) и аксесоарите, с които е била получена.

Правото на отказ на поръчка  е неприложимо в следните случаи:

● за доставка на стоки, изработени съобразно изискванията на Клиента или по негова индивидуална поръчка;

● за доставка на стоки, които поради своето естество са потребими или не могат да бъдат върнати или подлежат на бързо разваляне, или има опасност от влошаване на качествените им характеристики;

Купувачът трябва да се свърже с Дженезис Хоум ЕООД на телефон 02 9503555 и/или имейл [email protected]  и да съобщи за отказа си. Дженезис Хоум ЕООД се задължава да възстанови заплатената за стоката сума в срок от 14 работни дни след като стоката  е получена обратно. Разходите по транспортирането са за сметка на купувача. В случай, че клиентът получи стоката във вид, несъответстващ с условието за доставка, или друга стока, различна от поръчаната, Дженезис Хоум ЕООД подменя стоката, като поема разходите по доставката, или възстановява платената от Клиента сума. Ако предварително платена стока е изчерпана, Дженезис Хоум ЕООД се свързва с Клиента и предлага нова дата за доставка или възстановяване на платената от Клиента сума в срок от 14 работни дни.

Формуляр за отказ от поръчка

Политика за използване на бисквитки

С цел повишаване на ефективността, електронната платформа на сайта използва файлове с данни тип „бисквитки“(cookies). Бисквитките са малки текстови файлове, за временно съхранение на информация относно действия на потребителя, негови предпочитания или друга активност при посещаването на даден уебсайт. Те се запазват на използвания от потребителя компютър или мобилно устройство за определен период от време в зависимост от вида си. Бисквитките спомагат за по-удобно използване на уебсайта, тъй като спестяват на потребителите необходимостта да въвеждат своите предпочитания всеки път, когато посещават сайта или преминават от една страница към друга. Бисквитките позволяват на уебсайта да функционира безпроблемно, да следи за нередности и да установява възможности за оптимизиране на начините, по който предоставя информация и общува с потребителите.

1. Сайтът може да използва една или няколко от следните видове бисквитки, в зависимост от тяхната степен на необходимост:

● Системно необходими бисквитки - Това са бисквитки, без които функционирането на сайта е невъзможно или се поставя под висок риск. Тук спадат бисквитки за навигиране в уебсайта, запазване на попълнената информация при преминаване между различните стъпки, както и при вход или регистрация. Системно необходими са, също така бисквитките, осигуряващи контрол върху сигурността на връзката и защитата от нежелани външни намеси. Този тип бисквитки, често се определят като временни или сесийни, тъй като се съхраняват временно и изчезват след затварянето на сесията на браузъра.

● Бисквитки за функционалност - Тази категория бисквитки служи за улесняване на потребителя при използване на уебсайта и съобразяване с индивидуални предпочитания на потребителя. Бисквитките за функционалност включват бисквитки за разпознаване на устройство, запазване на предпочитания относно език и размер на шрифта и други. Този тип бисквитки, могат да се съхраняват по-дълго време на устройството, те могат да бъдат използвани при повече от една сесия на браузъра и се наричат постоянни.

● Бисквитки на трети страни, за ефективност, анализи и реклама - Бисквитките за анализ служат за събирането на статистическа информация, въз основа на която могат да се направят общи заключения и препоръки за ефективността на сайта с оглед целите на потребителите, както и с оглед на маркетингови и рекламни цели. Такива статистики включват брой потребители на страница, най-посещавани страници, източници на посещението, време, прекарано на страницата, възникнали грешки и други. Тези бисквитки позволяват да се събира анонимна информация за начина, по който потребителите навигират в уебсайта и затрудненията, които могат да изпитват. За по-добра прецизност, сайтът използва утвърдените аналитичните инструменти на Google Analytics и Core Metrics.

2. Genesis.bg използва „бисквитки“ на Google Анализ, които са аналитични „бисквитки“. Благодарение на тях събираме анонимна информация за това как посетителите използват уебсайта ни. Те ни предоставят информация за времето и продължителността на ползване на уебсайта ни, както и за начина, по който посетителите навигират в него. Информацията е анонимна и не съдържа никакви лични данни. Genesis.bg използва „бисквитки“ чрез платформата на Google Анализ и за събиране на демографски и базирани на интереси статистически данни, като отчетите (отчетите за ефективността по демографски признак и интереси) са обобщени и не идентифицират индивидуалния потребител.

3. Информацията, събрана от „бисквитки“ на Google Анализ на нашия уебсайт се прехвърля и съхранява в сървъри на Google в съответствие с политиката за поверителност на Google. За повече информация относно Google Анализ, моля кликнете върху следния линк (моля, имайте предвид, че това ще Ви отведе на друга страница, различна от уебсайта на Genesis.bg).

4. Като потребител имате възможност да контролирате използваните бисквитки, да изтривате запазените на Вашето устройство бисквитки, и да деактивирате употребата на бисквитки занапред. Подробни инструкции за различните браузъри и операционни системи можете да откриете на адрес https://www.aboutcookies.org/. Имайте предвид, че блокирането на бисквитки ще се отрази на начина, по който работи уебсайтът, като може да доведе до нарушено функциониране на сайта.

Линкове  

Сайтът може да включва линкове към други уеб сайтове, които са извън нашия контрол. Не можем да носим отговорност за защитата на личните данни или за съдържанието на тези уеб сайтове, но предлагаме тези линкове, за да улесним нашите посетители да намерят повече информация по конкретни теми.

Политика за поверителност - прочетете тук